Add Friend
Eksplore BAHASA GAUL view SANTAI or back to Front


Axle Prasetya jl. Pagarsih rt/rw 03/06 no.12. BangJas anu body na stereuk hehe.. Abi rek nanya yeuh. Abi rencna rek meli hp,tpi bingung yeuh, smpe keun k asa bejad hulu. Kieu bang abi bingung milih meuli hp nu touchscreen ato qwerty! Abi sieun pas meuli pektek eta hp ja2n wae alias servis. Tina masing2 hp ruksakna d bgian mana? Nuhun ats
tayangn dtabloid HP BDG. +628586033xxxx

Jawab: Gampang, ngarah teu bejad mah?, lamun keur tonya-tanya hape di konter-konter usahakeun pake helm. Jadi dina bejadna oge eta hulu moal acak-acakan, hartina masih keneh napel jeung ngahiji dina helm. Tah lamun pulah pilih hape? hayang qwerty atawa touchscreen tinggal ngalungkeun wae coin atawa duit logam, lamun anu munculna gambar burung hartina meuli qwerty, lamun coin anu munculna angka hartina kudu pilih touchscreen, lamun si coin teu muncul-2, hartina eta coin nyangsang dina kenteng.
Hape generasi qwerty sebenerna mah teu urusan jeung kualitas! eta mah ngan saukur trend atawa usum-usuman. Ari jalma anu resep nuturkeun model mah ateul ari teu boga
hape qwerty, maksakeun kumaha carana bisa boga qwerty. Ari hape touchscreen? beda deui eta teh,..lamun bisa mah jalmana emang anu cicingeun, teu loba usik, tara budag
badug, tara kukulintingan, kunaon?. Nyak eta tadi, touchscreen mah kudu ngepas tojas tojosna, teu bebas gerak, tong kana angkot kusabab lieur pasedek, sok salah tojos.
Rek nojos angka hiji katojos angka salapan, rek nojos huruf L katojos huruf Z?, Lieur pan? . Rek sms-an teu bisa bari leuleumpangan komo deui bari sesepedahan, memotoran.
Bicara kualitas hape? moal aya anu bisa ngajamin, sakabeh merk, kabeh type, arek qwerty atawa touchscreen sami sarua. Alus heunteuna hape kumaha pemakaian! tergantung urangna bisa henteu ngajaga sinah ulah kahujanan? teu tibeubeut? teu kabadug?. Pangpangna mah kudu apik! mencet tombol mah kudu jeung perasaan ulah ku otot, komo deui ku tu'ur beuki gancang bajret.

+62227610xxxx
diki majalaya jln rancajigang bang punteun yeuh ah...abdi bde naroskeun ari lcd HI TECH type H38..kinteun2 sbrhanya pangaosna.hatur nuhun.

Deni di katapang kang abdi bade tumaros dupi pleksibel nokia cina n 95 8GB di jln mana anu ngicalna margi susah milarina hatur nuhun diantos jawa bana. +628132238xxxx

Jawab : Hehehe eta hape china emang sok nyusahkeun batur, geus tampangna ngajiplak, ririwit, teu bisa internet, geus we..kumplit jeung keluh kesah.
Sparepart seperti lcd, cabel fleksi, charger pada dasarnya sudah banyak beredar di pasaran. Di Bandung toko sparepart yang banyak menjual keperluan hape China seperti Touchscreen ataupun fleksi sepertinya baru dua tempat, yaitu Billitonite yang berlokasi di ITC Kebon Kelapa dan Adjie Cell yang ada di BEC. Bung Diki Majalaya, juga Deni Katapang begitulah kira2 kenyataan yang harus dihadapi, mengenai harga lcd kurang lebih 250rb, tapi mengenai kualitas? ya ngga janji la yaw, karena cukup banyak yang mengecewakan, yang mana pada saat di pasang? hasilnya sering ngaco, seperti tulisannya terbalik atau kualitas warna yang sangat pudar, atau juga blank.

Bandung, 12:15:00 AM
Bang Jasmin

[EDIT]

Aku Anak Medan Yang Merantau dan Menjadi Warga Bandung Paris Van Java. Dulu Thn Delapan puluhan, Sejuk kali rasanya, Dingiiiin, Mandi pun jarang, saking dinginnya.
Sekarang? ... Gerah, panas, banyak kendaraan Lalu lalang, tak Nyaman lagi, Ngga kayak dulu...
Sekarang? ... Jalan berlobang, Lobang berjalan entah siapa yang harus di Salahkan...
Aku bergelut di dunia seluler sejak tahun 1995..
Aku bukanlah siapa2,...hanya saja kebetulan Aku di kasih kepercayaan untuk mengasuh Rubrik Om Bengkel di Tabloid HaPe Bandung. Yaitu rubrik tanya jawab Seputar Handphone sejak awal 2008 sampai februari 2012.
Kemudian karena suatu hal aku mengundurkan diri dari Hape Bandung. Dan sekarang per 20 Maret 2012 Aku berkolaborasi dengan salah satu Media lokal yang sudah puluhan tahun eksis di Bandung yaitu Gadget Pikiran Rakyat setiap hari Kamis halaman 25-26.
Rubrik yang baru ini juga memiliki konsep ataupun style yang sama dengan yang dahulu, membahas masalah Handphone secara Santai.
Kemudian adanya blog ini juga semacam arsip online yang bisa di baca oleh semua manusia, dimana saja kapan saja karena terbuka untuk umum selama 25 jam penuh tanpa henti.
Cerita berlanjut, tepatnya tgl 13 Maret 2014 Rubrik Bengkel Seluler pada Gadget Pikiran Rakyat dihentikan jam tayangnya oleh Redaksi PR. Entah karena alasan teknis ataupun dengan alasan lain. Alasan yang paling tepat adalah "Perubahan Strutural pada HU. Pikiran Rakyat". Beda pimpinan, beda selera serta beda kebijakan, begitulah hukum alam
Seiring berjalannya waktu, Aku dapat penawaran menjadi nara sumber tanya jawab di media online Liputan6[dot]com kanal Tekno. Adapun teknisnya kurang lebih sama dengan media2 lainnya, yaitu pertanyaan melalui email ke Redaksi kemudian Kita jawab pada tampilan berikutnya.

Add Friend